Hendrik en Marrie hadden vlinders in de buik bij UDI in Ruinerwold, dat is nu ruim zestig jaar geleden

Hendrik Luning en Marrie Piepot kwamen elkaar zo’n 62 jaar geleden voor het eerst tegen tijdens een dansavond bij zaal Hees in Ruinen. De vonk sloeg niet direct over, maar een week later besloot Hendrik naar de toneelvoorstelling van UDI in zaal Reinders te gaan. Hij wist dat Marrie daar ook zou zijn en nu was het wél raak.

Hendrik en Marrie Luning uit Ruinerwold, vandaag 60 jaar getrouwd. Links burgemeester Inge Nieuwenhuizen.

Hendrik en Marrie Luning uit Ruinerwold, vandaag 60 jaar getrouwd. Links burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

„Bij Hees was het dansen geblazen en na afloop direct naar huis”, weet Hendrik nog goed, die zelf in Ruinen woonde, terwijl Marrie terug naar Ruinerwold ging. Daar in zaal Reinders in Oosteinde bleken ze toch allebei behoorlijk wat vlinders in de buik te hebben. Na een korte periode van verkering moest er in 1962 getrouwd worden. Hendrik was 20 en Marrie 18 en zwanger van de oudste. „Jong geleerd, oud gedaan”, grapt Hendrik. Daarna zouden nog een zoon en een dochter volgen, ook hebben ze inmiddels drie kleinkinderen. Ze woonden eerst in Ruinen en verhuisden later naar Ruinerwold. In totaal zijn ze zeker zesmaal van woning gewisseld.

Niet naar Nieuw-Guinea

Nieuws

Meest gelezen

menu