Henk Pries uit Vledder compleet verrast met plaquette, zijn familie is al bijna twee eeuwen actief als imker

Henk Pries uit Vledder is 86 jaar en al zijn hele leven imker. Vrijdagavond werd de kranige Pries in zaal Kuik in Ruinen tot zijn grote verrassing door zijn eigen zoon Frens gehuldigd voor 54 jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. De liefde voor het houden van bijen gaat in de familie Pries tot in ieder geval 1838, Henk zelf begon in 1965.

Henk Pries kreeg vrijdagavond in Ruinen tot zijn eigen verrassing een plaquette uitgereikt door zijn eigen zoon Frens, die bijenlector is.

Henk Pries kreeg vrijdagavond in Ruinen tot zijn eigen verrassing een plaquette uitgereikt door zijn eigen zoon Frens, die bijenlector is. Foto: Gerrit Boer

Lees meer over
De Wolden
Westerveld

Het was een bijzondere avond van de Bijenhoudersvereniging Ruinen en omstreken, niet zozeer omdat een heuse bijenlector een college hield over een goede relatie tussen honingbijen en wilde bijen, maar vooral omdat dit Frens Pries was. De in 1963 geboren bijenlector kreeg de liefde en kennis over het imkerschap met de paplepel ingegoten, zoals in de van oorsprong Ruiner familie heel normaal is. „Mijn overgrootvader Willem was al in 1838 korfimker, mijn opa Hendrik nam het stokje over waarna mijn vader Frens volgde. Hij was de eerste die niet alleen met een korf, maar ook met een kast werkte”, vertelt de 86-jarige Henk. „En mijn kleinzoon Hendrik Willem volgt nu ook een imkersopleiding”, glundert de inwoner van Vledder.

Stomverbaasd

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's