Hoge prijzen voor veulens en paarden in Veeningen. Summer Sale De Wolden levert bijna 40.000 euro op voor Nikita

De dinerbon van De Groene Lantaarn bracht in eerste instantie 10.000 euro op, maar dat bedrag liep later op naar bijna 40.000 euro voor Nikita. Haar moeder en broer houden vol trots de symbolische cheque hoog. Foto: CH De Wolden / Fred Lubbers

Met een gemiddelde prijs voor paarden van 60.875 en die voor veulens van 13.417 euro kon zaterdagavond bij CH De Wolden worden gesproken van een succesvolle veiling Summer Sale. Daarnaast leverde de dinerbon voor de zieke Nikita een flink bedrag van 10.000 euro op. Later kwam er meer geld bij en voorlopig staat de teller op bijna 40.000 euro voor Nikita.
Lees meer over
De Wolden
Hoogeveen

Hoge bedragen die zaterdagavond werden betaald nadat veilingmeester Frederik de Backer de bon en de viervoeters op zijn onnavolgbare wijze had gepresenteerd. Uitschieter bij de paarden was de prachtige schimmel Jolly Karla V. Deze nakomeling van de bekende tophengst Zirocco Blue en keurhengst Corland bracht bij opbod een bedrag van 90.000 euro op. Deze achtjarige heeft ook een succesvolle moederlijn, want bekende paarden als Mr. Blue, die succes had onder Bert Romp en Eline Haas en KM Wish, die onder het zadel reed met Jur Vrieling, zijn uit die lijn voortgekomen.

Nieuws

menu