IJsplein in Zuidwolde is alle dagen volgeboekt, voor schaatsende schooljeugd tot ondernemende curlers

Het intreden van de dooi moet haast een opluchting geweest zijn voor de mensen van de Ondernemersvereniging Zuidwolde. Geen echt ijs meer op banen, sloten en meren, dus alle tijd voor de jeugd om naar het IJsplein in het groene hart te komen. En dat doen ze enthousiast in groten getalen.

Oliebollenbakker Vink komt als geroepen als de schaatsende jeugd op de foto gaat op het ijsplein van Zuidwolde.

Oliebollenbakker Vink komt als geroepen als de schaatsende jeugd op de foto gaat op het ijsplein van Zuidwolde. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De OVZ vond het tijd worden om weer eens een mooie activiteit voor het dorp te organiseren. Voorzitter Ard Hartman en bestuurslid Marlous Bosscher hebben hun schouders er eens goed ondergezet. Zo ontstond deze activiteit, waar de kinderen lekker sportief bezig konden gaan, maar waar ook de volwassenen zich uit konden leven. Met het overdekte ijsplein worden alle doelgroepen bediend, want van dinsdag tot en met vrijdag zijn alle ochtenden door de scholen geboekt. Volle bak dus en in de middag is het vrij schaatsen op de kunstbaan. Maandagavond vonden bovendien al de eerste wedstrijden curling voor bedrijven en vriendengroepen plaats.