In Fort deinzen ze niet terug voor een beetje modder, maar het was wel smerig

De ‘Tot de nek deur de drekrace’ was zondagmiddag toch wel het hoogtepunt van het Fortiger feest. Een combinatie van een mudrun en een obstaclerun als onderdeel van de stratencompetitie. Het parcours kende geen rustpunten voor de deelnemers, maar ze moesten de zware ronde met alle vijf de teamleden ook nog eens in omgekeerde richting doen. Thema van het feest was dan ook ‘alles andersom’.

Iedereen moest onder dat net door kruipen, met de snuit in de modder. Het was in Fort nadrukkelijk een 'drekrace'.

Iedereen moest onder dat net door kruipen, met de snuit in de modder. Het was in Fort nadrukkelijk een 'drekrace'. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Twee loodzware rondes dus en dat hadden de teams niet verwacht. De moed zonk menigeen vooraf al in de schoenen en het was voor sommige teams al lastig om vijf bikkels te vinden. Het leverde vooraf aardige discussies op. „Jij hebt toch twee teams opgegeven, dan moet je zelf ook meedoen”. Of „Waar is team Bloemberg? Ik heb ze nog niet gezien.” Het duurde dus een uur voordat de drekrace echt van start ging. De hindernissen logen er niet om, met onder andere een monkeybar, klimwand, balenpiramide en een modderbak. De toeschouwers – zij die niet in actie hoefden te komen – wreven zich eens goed in de handen en hoopten op veel spektakel.

Nieuws

menu