Is het Dwingelderveld het stilste gebied van Nederland?

Dwingelderveld Foto: Olha Rohulya

Het Nationaal Park Dwingelderveld is genomineerd voor de titel van ‘Stilste Plekje’ van Nederland. Op donderdag maakt de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) bekend welke provincie de winnaar is van de verkiezing.

De NSG schreef verkiezing ‘Stilste plekje van Nederland’ uit in het kader van haar 50-jarig bestaan en vierde dat deze week tijdens de Nationale Geluidshinderdag. Alle provincies werden gevraagd om naar het stilste gebied in hun regio opzoek te gaan en deze voor te dragen aan het NSG.

Een jury bestaande uit Arjan Postma (TV-boswachter), Ursula Jernberg (fotograaf en ‘verbeelder’ van de stilste plek op Aarde), Kester Freriks (schrijver, o.a. voor de NRC) en Irene van Kamp (RIVM, Centrum voor Milieu-Gezondheid Onderzoek) beoordeelden al geluid- en beeldmateriaal dat de provincies instuurden. Boswachter Postma maakt donderdag in het bezoekerscentrum Dwingelderveld namens de jury de winnaar bekend.

Genomineerden
Naast Drenthe en het Dwingelderveld zijn er nog twee genomineerden: de provincies Limburg met de Asbroekheide en Overijssel met het Haaksbergerveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu