Israel van Dorsten is even terug in Ruinerwold: 'Het was niet eens in Ruinerwold, maar dichter bij Berghuizen’

Drie jaar nadat hij in de nachtelijke uren de boerderij aan de Buitenhuizerweg ontsnapte, was Israel van Dorsten woensdagavond even terug in Ruinerwold. Zijn lezing in dorpshuis De Buddingehof over zijn leven en het boek Wij waren, ik ben trok een volle zaal. „Het is best wel bijzonder om terug in Ruinerwold te zijn”, zei de bestsellerauteur vooraf al.

Een lange rij vormde zich woensdag in het dorpshuis van Ruinerwold voor de tafel waar Israel van Dorsten zijn boeken signeerde.

Een lange rij vormde zich woensdag in het dorpshuis van Ruinerwold voor de tafel waar Israel van Dorsten zijn boeken signeerde. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

In 2019 werd de familie Van Dorsten wereldnieuws nadat Israel de moed bij elkaar had geraapt om uit de verstikkende familiecocon te vertrekken. Vanaf dat moment stond zijn leven totaal op z’n kop, in Ruinerwold keek hij er woensdag op terug, mede ter promotie van zijn boek. „Er werd heel veel in de media gebracht, heel veel was niet waar. Het was niet eens in Ruinerwold, maar dichter bij Berghuizen”, benadrukte Israel.