Jan Oosten uit Zuidwolde zwaait af als wijkagent in Hoogeveen: ‘We zijn er om het welzijn en de veiligheid in een buurt te verbeteren’

Met een grote ME-bus en een groot aantal collega’s werd Jan Oosten donderdagmorgen van huis in Zuidwolde opgehaald. De wijkagent maakte zijn laatste werkdag mee bij de politie in Zuidwest-Drenthe en gaat na bijna 45 jaar met prepensioen. „Ik zat er lang tegenaan te hikken om te stoppen, vroeg mezelf of ik daar zin in had. Het antwoord was ja, ik heb er behoefte aan om mijn kop leeg te maken.”

Jan Oosten verlaat zijn woning in Zuidwolde onder een erehaag van wapenstokken. Hij is na bijna 45 jaar gestopt met zijn politiewerk.

Jan Oosten verlaat zijn woning in Zuidwolde onder een erehaag van wapenstokken. Hij is na bijna 45 jaar gestopt met zijn politiewerk. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het betekende wel dat Oosten zijn uniform, wapen, wapenstok en andere attributen in moest leveren. Waar zijn collega’s in vol ornaat bij hem op de stoep stonden, stapte de Zuidwoldiger in burgerkloffie in het busje. „Ik kwam destijds als 19-jarig broekie binnen, maar het is wel snel gegaan zeg, vooral als je wat ouder wordt”, hield de 63-jarige Oosten zijn collega’s voor.