Koekangerveld koestert De Veldhoek, het dorpshuis dat door de eigen inwoners werd gerealiseerd

Als de leefbaarheid in een klein dorp op het spel staat doordat de basisschool met dorpshuisfunctie verdwijnt, komen bijzondere krachten vrij. In Koekangerveld weten ze dat als geen ander, want het schooltje De Veldkei sloot in 2005 de deuren. Het dorp rechtte de rug, dorpshuis De Veldhoek werd met vereende krachten gerealiseerd.

Wethouder Egbert van Dijk spreekt de aanwezige inwoners van Koekangeveld toe in hun 12,5 jaar jonge dorpshuis De Veldhoek.

Wethouder Egbert van Dijk spreekt de aanwezige inwoners van Koekangeveld toe in hun 12,5 jaar jonge dorpshuis De Veldhoek. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Dat was geen vanzelfsprekendheid, maar zaterdagmiddag bij de viering van het koperen jubileum keken de ongeveer honderd dorpelingen trots terug op het proces wat destijds doorlopen werd. Samen met Kees Werkhoven was Christel Vandermaelen de grote aanjager. „We hebben in zo’n vier jaar een nieuw dorpshuis gerealiseerd, dat was eigenlijk best snel”, keek ook Vandermaelen zaterdag even terug. Ze was zelf jaren voorzitter van het dorpshuisbestuur, daarbij ook actief voor het Struunpad en tal van andere zaken die de leefbaarheid van het dorp ten goede komen. Het huidige bestuur mist een voorzitter, maar Gea Zwiers en Rob Wolswinkel hebben die taken samen opgepakt.

Niet van een leien dakje

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's