Koekangerveld neemt het ervan tijdens dorpsfeest, ook zonder optocht

Voor het eerst sinds vele jaren zonder optocht, maar met een spannende zeskamp en twee avonden volop vertier in de feesttent heeft Koekangerveld de bloemetjes eens goed buiten gezet.

Het team van De Witte Motor moest net als de overige zes zeskampteams een aantal bekertjes met water op wc-papier naar de overkant van de tafel slepen.

Het team van De Witte Motor moest net als de overige zes zeskampteams een aantal bekertjes met water op wc-papier naar de overkant van de tafel slepen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

„Dat we geen optocht hebben georganiseerd, is vooral een kwestie van vergunningen”, zegt voorzitter Henk Hilberts. „Je hebt een evenementenvergunning nodig, een omgevingsvergunning, er moest iemand een vogelcheck doen en je hebt de stikstofkwestie. Al die vergunningen kosten ons zo duizend euro extra, het wordt er niet leuker op”, betoogt Hilberts. Hij voegt eraan toe dat ze de prijs van de consumpties zo laag mogelijk wilden houden. „We dachten aan 1,80 voor een biertje, maar twee euro was toch makkelijker en niemand klaagt er over.”

Andere geluiden

Nieuws

Meest gelezen

menu