Komt er een fietsbrug over de N48 tussen Zuidwolde en Dedemsvaart? College wil brug plaatsen naast huidige viaduct richting Linde

Het viaduct over de N48 bij Linde blijft nog wel even gevaarlijk. Er komt ene fietsbrug naast dit viaduct, links of rechts, maar dat duurt nog wel even. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Komt er een fietsbrug over de N48 tussen Linde en Zuidwolde? Burgemeester en wethouders bespreken het plan in de gemeenteraadsvergadering van 17 februari.
Lees meer over
De Wolden

In september 2020 heeft de gemeenteraad aangegeven om te onderzoeken of er toch een fietsbrug over de N48 gerealiseerd kan worden. Wethouder Hilda Mulder: ‘Met die opdracht zijn we aan de slag gegaan. Daarbij zijn Rijkswaterstaat, de Provincie, Het Drentse Landschap, de Natuurvereniging Zuidwolde en Dorpsbelangen Linde en Zuidwolde betrokken. Tegelijkertijd hebben we subsidies aangevraagd. Ongeveer tweederde van het project financieren we met extern geld door subsidies’, vertelt ze in een persbericht.

De gemeenteraad wordt gevraagd om 190.000 euro beschikbaar te stellen om de fietsverbinding compleet te maken. De uitkomsten van het onderzoek zijn nu zo concreet dat het college de gemeenteraad voorstelt om de fietsbrug noordelijk naast het huidige viaduct te realiseren. Bij de noordelijke inpassing is de impact van het fietspad op het Natuurnetwerk Nederland beperkt.

Gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe: ‘Met dit voorstel zijn we een mooie stap verder richting een veilige route voor de schoolgaande jeugd en er is een mooie inpassing in de omgeving. Daar leveren wij samen met het Rijk dan ook graag een financiële bijdrage aan.”

Veiligheid

Er is ongeveer 4 kilometer vrijliggend fietspad aangelegd tussen Linde en Dedemsvaart. Nu komt daar tussen Zuidwolde, vanaf de Ommerweg, tot bijna de bebouwde kom van Linde een vrijliggend fietspad bij. ‘Voor de groeiende groep scholieren die vanuit Zuidwolde e.o. naar de middelbare school in Dedemsvaart fietst ontstaat zo een veilige route”, aldus Hilda Mulder.

Nieuws

menu