Kortstondig tractor-infarct in Zuidwolde, agrariërs krijgen steun van politiek in De Wolden

„Ik zie mezelf later verder gaan in de agrarische sector, maar als dit zo doorgaat, weet ik niet of ik daarin wel toekomst heb.” Was getekend de 16-jarige Iris Vogelzang uit Linde, staande achter het spreekgestoelte in de raadszaal van het Wolder gemeentehuis.

Staande op een tractor spreekt vicevoorzitter van de gemeenteraad Ronald Brouwer de agrarische meute even toe voordat de raadsvergadering begon.

Staande op een tractor spreekt vicevoorzitter van de gemeenteraad Ronald Brouwer de agrarische meute even toe voordat de raadsvergadering begon. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Ze had er samen met haar vader en melkveehouder Klaas Vogelzang plaatsgenomen om hun grootste angst te vertellen. Dat deden ze samen met de eveneens 16-jarige Eliza, die op de boerderij helpt en later graag boerin wil worden. De raadszaal zat stampvol boeren, buiten stonden zeker vijftig tractoren en nog een paar honderd actievoerders. Allemaal boos en onzeker over de toekomst, met dank aan de stikstofmaatregelen van het kabinet Rutte IV. „En mijn zoon van 20 staat daar buiten ergens tussen, die wil ook graag boer worden. Wij willen uitbreiden naar 120 tot 150 koeien om nog een beetje inkomen te hebben. De marges zijn flinterdun, daarom heb ik er nu een baan bij”, sprak de 47-jarige Klaas.

Nieuws

menu