Laatste ronde oud papier in De Wolden: ‘Hartstikke jammer dat we moeten stoppen’

De laatste ronde van het ophalen van oud papier zit er voor de vrijwilligers in Zuidwolde en Linde op. Zaterdagmorgen reden vijf vuilnisauto’s met achterlader vanaf het kerkplein in Zuidwolde weg met achterop de harde werkers die mede zorgdragen voor een mooie financiële opbrengst.

Voor de laatste keer werd in december het oud papier door vrijwilligers opgehaald in Linde, zoals hier bij het dorpshuis.  Al die losse dozen bij de container, dat mag na 1 januari niet meer.

Voor de laatste keer werd in december het oud papier door vrijwilligers opgehaald in Linde, zoals hier bij het dorpshuis. Al die losse dozen bij de container, dat mag na 1 januari niet meer. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Per 1 januari stopt het ophalen van oud papier door verenigingen en scholen in De Wolden, de gemeente neemt het heft in eigen hand en heeft de werkzaamheden uitbesteed. Het leverde flink wat discussie op in de gemeenteraad, maar een politieke meerderheid steunde het collegevoorstel van papierwethouder Egbert van Dijk. „Hartstikke jammer dat we moeten stoppen”, is de algemene teneur van de vrijwilligers.