Marius Tonckensfonds is in een gulle bui: liefst 70.000 euro naar verenigingen in oude gemeente Zuidwolde

De laatste jaren werd vanuit het Marius Tonckensfonds een bedrag van 40.000 euro verdeeld onder verenigingen uit de oude gemeente Zuidwolde. Dit jaar zijn de gebeden van de verdeelcommissie om meer te mogen besteden, verhoord: er is liefst 70.000 euro beschikbaar.

Vorige week vond een bijeenkomst van de verdeelcommissie plaats, met tevens een wisseling van de wacht. Van links naar rechts nieuw lid Henny Scheper, voorzitter Jaap Dekker, vertrekkend lid Geert ten Kate, Henk Tissing en rentmeester Frans Willem Römer.

Vorige week vond een bijeenkomst van de verdeelcommissie plaats, met tevens een wisseling van de wacht. Van links naar rechts nieuw lid Henny Scheper, voorzitter Jaap Dekker, vertrekkend lid Geert ten Kate, Henk Tissing en rentmeester Frans Willem Römer. Foto: Coos Dekker

Lees meer over
De Wolden

Het fonds werd in 1957 ingesteld uit de nalatenschap van de oud-burgemeester van Zuidwolde en zo wordt jaarlijks een leuk bedrag in de samenleving gepompt. Alleen voor verenigingen uit de voormalige gemeente Zuidwolde en niet voor christelijk gelieerde clubs. Vorig jaar kwamen aanvragen binnen ter waarde van 110.000 euro en kon slechts 40 mille worden uitgekeerd. Dat is nu wel anders. „Eind april kregen we bericht van Arcadis, dat het fonds beheert, dat we meer mochten uitkeren”, zegt voorzitter Jaap Dekker van de verdeelcommissie. „De beleggingen hebben kennelijk goed gerendeerd.”

Kennis van zaken

Nieuws

menu