Mark van Braam wordt de nieuwe beheerder van dorpshuis De Havezate in de Wijk

Mark van Braam met Janet de Roo en Betsie Pieters. Gedrieën gaan ze De Havezate runnen. Foto: Benny Spin

Mark van Braam wordt de nieuwe beheerder van dorpshuis De Havezate in de Wijk. Hij is al sinds 2019 bestuurslid en een geboren en getogen Wieker en moet voor meer reuring zorgen én een gezonde bedrijfsvoering zorgen.
Lees meer over
De Wolden

Hij is zeker geen onbekende in het dorp, want met Van Braam Snackservice staat hij op menig evenement in de regio. Bij Apollo maakt hij zich ook nog muzikaal verdienstelijk. De kersverse beheerder ziet het als een enorme uitdaging om het dorpshuis te voorzien van nieuw elan. Hij gaat de zaak samen met Janet de Roo en Betsie Pieters runnen.

De consumptieve vooropleiding komt daarbij goed van pas. Van Braam werkte de eerste vijftien jaar namelijk als brood/banketbakker. Op dit moment is hij nog werkzaam bij Boer Staphorst als installateur van keukens en badkamers. Daar stopt hij na 25 jaar mee, zodat hij zich volledig kan concentreren op het dorpshuis. „Na veertig jaar stofhappen wil ik een beetje van deze fysiek zware werkzaamheden af, voordat het mij gaat opbreken”, vertelt hij lachend.

Voor meer reuring zorgen

De opdracht die hij van het bestuur heeft meegekregen, is om er voor te zorgen dat er ‘meer reuring’ ontstaat. Door het organiseren van activiteiten voor jong en oud, maar bovenal ook zorgen dat de exploitatie kostendekkend is en blijft. Op die manier wordt het voortbestaan van het dorpshuis gewaarborgd.

Van Braam heeft er al over nagedacht. „De inkoop en overeenkomsten met alle leveranciers gaan we tegen het licht houden. Daarnaast gaan we proberen om nieuwe activiteiten te ontplooien voor alle leeftijdsgroepen, zoals bijvoorbeeld een vaste bingoavond met mooie prijzen. Maar ook thema-avonden om de jeugd binnen te halen, muziekavonden, terwijl ook feestjes, partijen, vergaderingen en meetings hier mogelijk zijn. Dit kan al naar gelang de wens geregeld worden met een lunch of buffet.” De nieuwe beheerder staat open voor ideeën van anderen. „Wil je zelf iets organiseren, kom dan langs om het te bespreken.”

Het is voor Van Braam duidelijk dat iedereen zijn schouders er onder wil zetten om er een succes van te maken. „Maar ook dat extra ondersteuning welkom is, we moeten het met zijn allen doen. Veur Wiekers deur Wiekers zogezegd. Daarbij gaan we vrijwilligers persoonlijk benaderen, dat werkt beter. Het is een hele uitdaging, waar ik ontzettend veel zin in heb.”

Nieuws

menu