NAM voert werkzaamheden uit in Echten, omwonenden kunnen overlast ervaren

In april werd een boortoren geplaatst door de NAM in Echten. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zoals de plannen er nu uitzien, voert de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.) deze maand werkzaamheden uit op locatie De Wijk-100 aan de Kruisweg en De Wijk-24 aan de Oshaarseweg.
Lees meer over
De Wolden
Hoogeveen

De in april geboorde put op de locatie aan de Kruisweg wordt naar verwachting in de eerste helft van augustus aangesloten op een gaswinningsinstallatie. „We maken verbinding met het aardgasveld door in de productiebuis die bij de boring in april in de diepe ondergrond gezet is, ‘gaten te schieten’. Door deze gaten stroomt het aardgas via de productiebuis naar de productie-installatie die op de locatie staat. Voordat het aardgas daadwerkelijk de productie-installatie in kan, vindt er een test plaats waardoor er enige tijd een hoge vlam op de mobiele fakkelinstallatie is te zien”, waarschuwt de NAM alvast.

De werkzaamheden op de locatie worden onafgebroken uitgevoerd, er wordt ook ’s nachts gewerkt. De NAM doet zijn best om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken, maar kan niet uitsluiten dat mensen niets van de werkzaamheden merken. De verwachting is dat de werkzaamheden een week in beslag nemen.

De Wijk-24

Op locatie De Wijk-24 aan de Oshaarseweg wordt onderhoud aan twee putten gepleegd om zo te komende jaren stikstof in de ondergrond te kunnen blijven pompen. Er rijden meer vrachtwagens naar en van de locatie dan normaal. Op de locatie staan extra vrachtwagens en ligt materiaal dat tijdens de werkzaamheden wordt gebruikt. Daarnaast wordt zo af en toe een klein beetje aardgas ‘afgelaten’ en dat is in de omgeving ook te ‘ruiken’.

De werkzaamheden op deze locatie nemen in totaal 4 tot 5 dagen in beslag. Start van de werkzaamheden is naar verwachting half augustus. Werktijden liggen tussen 07.00 en 19.00 uur.

Omwonenden die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de NAM: 0592-368222.

Nieuws

Meest gelezen

menu