Niet iedereen is blij met uitbreiding bedrijfsterrein Hoge Akkers in Ruinerwold. 'Dit is het 'golden entie', eigenlijk is het cultureel erfgoed'

Dat er de laatste jaren grote vraag is naar bedrijfskavels in Ruinerwold, is geen geheim. De gemeente De Wolden opteert voor een fikse uitbreiding van bedrijfsterrein Hoge Akkers, de verplaatsing van een sierbestratingsbedrijf en een nieuwe weg. Aanwonende Herman Meinardi ziet dat met lede ogen aan.

Het huidige uitzicht vanuit de achtertuin van de familie Meinardi. De groene punt is ook onderdeel van het bestemmingsplan Hoge Akkers.

Het huidige uitzicht vanuit de achtertuin van de familie Meinardi. De groene punt is ook onderdeel van het bestemmingsplan Hoge Akkers. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De 86-jarige bewoner van Haakswold kijkt vanuit zijn achtertuin direct uit op de achterkant van het oudere deel van Hoge Akkers. Het weiland dat er nog tussen ligt, wordt wél in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen, maar blijft voor zover hij weet vooralsnog groen. Wat voormalig dierenarts Meinardi vooral zorgen baart, is dat het in het dorp Ruinerwold vrijwel stil is rond de uitbreiding, zeker omdat meerdere aspecten een rol spelen. „De gemeente heeft de ontwikkelingen in drie delen opgesplitst: de verplaatsing van Timmerman Sierbestrating van de Dr. Larijweg naar Haakswold de uitbreiding van het bedrijfsterrein zelf en de uitgifte van kavels in particuliere ontwikkeling”, zegt Meinardi. Dochter Roelien valt hem bij: „Het is vreemd dat ze alles uit elkaar hebben getrokken, zo zie je het grotere verband niet meer. En wie willen die ontsluitingsweg nu eigenlijk?”

Nieuws

menu