Nieuwbouwplannen aan zuidkant Veeningen van tafel, inwoners mogen nu meedenken

Op dit agrarisch perceel vlak aan de rand van het dorp Veeningen, waar net maïs is gezaaid, wil melkveehouder Marcel Steffens graag woningen bouwen.

Op dit agrarisch perceel vlak aan de rand van het dorp Veeningen, waar net maïs is gezaaid, wil melkveehouder Marcel Steffens graag woningen bouwen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De nieuwbouwplannen aan de zuidkant van Veeningen die in mei 2021 werden gepresenteerd, zijn van tafel. Grondeigenaar en melkveehouder Marcel Steffens en makelaar Epke Wiersma willen nog steeds bouwen aan de Schoolweg, maar geven inwoners de mogelijkheid mee te denken.
Lees meer over
De Wolden

Er kwamen destijds veertien belangstellenden af op een informatiebijeenkomst, allemaal inwoners die wel oren hadden naar een woning aan de buitenkant van het dorp. Bewoners die echter rond de akker van Steffens wonen, kwamen met een rapport op de proppen waarin werd aangegeven dat bouwen op de akker helemaal niet mag. Het is een laatste stuk strokenverkaveling, waar geen project past. De eerste ideeën betroffen twee blokken van drie levensloopbestendige woningen, vier royale gezinswoningen en een vrijstaande ‘Saksische boerderij’. Maar ook Steffens en Wiersma beseffen dat in dat geval mogelijk vooral voor mensen uit de randstad wordt gebouwd, dus is een ommezwaai gemaakt.

Welke type woningen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's