Nieuwe GGD-testlocatie in Hoogeveen opent maandag

Vanaf maandag test de GGD ook op een vaste locatie in Hoogeveen.

De GGD opent maandag de nieuwe testlocatie aan de Parmentierstraat 2 in Hoogeveen.

De testlocatie in Hoogeveen zal in ieder geval 5 werkdagen in de week geopend zijn van 9.00 tot 17.00 uur en is voor iedereen makkelijk toegankelijk. Ter plaatse is bewegwijzering aanwezig.

Aanvankelijk zou Hoogeveen een mobiele teststraat krijgen, maar met de koude winter op komst is gezocht naar een locatie waar de testmedewerkers een warmer onderkomen hebben.

De GGD garandeert betrouwbare, veilige en gratis testen voor iedereen met klachten. Op dit moment wordt gewerkt met de PCR-test, Maar de GGD verwacht dat zij ook met antigeentesten gaat werken. Hiervan is de uitslag nog sneller bekend. „We weten nog niet exact wanneer”, zegt Bart Raaijmakers van de GGD.

In Drenthe is momenteel ruim voldoende testcapaciteit. Een testafspraak maken kan op dezelfde of direct de volgende dag en de uitslag is er de dag erna. Raaijmakers: „Op dit moment is de tijd tussen afspraak maken en uitslag test minder dan 30 uur.”

De andere testlocaties in Drenthe bevinden zich in Meppel, Emmen en Assen. Afspraken maken kan via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202. De GGD vraagt mensen om niet met het openbaar vervoer te komen.

Op de site van GGD Drenthe (www.ggddrenthe.nl) staat meer informatie over het testen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu