Ondernemers in Ruinerwold halen opgelucht adem: Hoge Akkers kan uitgebreid worden

Het lijkt alsof er al begonnen is met de aanleg van de uitbreiding van Hoge Akkers, maar dat betreft de werkzaamheden rond Timmerman sierbestrating, dat aan Haakswold komt. Er komt wel een ontsluitingsweg naast het bedrijf richting Haakswold.

Het lijkt alsof er al begonnen is met de aanleg van de uitbreiding van Hoge Akkers, maar dat betreft de werkzaamheden rond Timmerman sierbestrating, dat aan Haakswold komt. Er komt wel een ontsluitingsweg naast het bedrijf richting Haakswold. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Er is na jaren gestegel eindelijk groen licht voor de realisatie van de uitbreiding van bedrijfsterrein Hoge Akkers in Ruinerwold. Alleen de tweekoppige fractie van GroenLinks stemde donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad tegen, maar dat had vooral te maken omdat de verkeersveiligheid volgens Henk van IJzendoorn eerst goed geregeld moet worden.
Lees meer over
De Wolden

De uitbreiding van Hoge Akkers werd lang gekoppeld aan de ontsluiting aan de zuidkant, waar het verkeersprobleem Blijdenstein speelt. Het college wilde die twee onderwerpen toch los van elkaar zien, omdat er anders nog extra vertraging voor de ondernemers zou komen. „En de zes hectare is al volgeboekt, we hebben zelfs een wachtlijst”, stelde wethouder Gerrie Hempen vast. ‘Blijdenstein’ komt volgende week aan bod tijdens een dialoogavond.

‘Het wordt wel eens tijd’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's