Organisaties in De Wolden furieus: 'Systeem ophalen oud papier een jaar langer handhaven'

Het huidige systeem van ophalen van oud papier en karton moet minimaal een jaar langer worden gehandhaafd. Samen met de dorpsorganisaties moet worden gezocht naar een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Dat schrijven de voorzitters Martine Kuijer van Dorpsbelangen Rune en Martijn Mulder van Plaatselijk Belang Linde in een brief aan de gemeenteraad van De Wolden.

Het oud papier in De Wolden wordt nu nog opgehaald door vrijwilligers, zoals hier door oud-wethouder Bert Damming in Koekange.

Het oud papier in De Wolden wordt nu nog opgehaald door vrijwilligers, zoals hier door oud-wethouder Bert Damming in Koekange. Archieffoto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De beide voorzitters doen dat namens een lange lijst van verenigingen die al jaren duizenden euro’s verdienen met het ophalen van oud papier en karton op zaterdagen door vrijwilligers. Een noodzakelijk extraatje voor deze clubs dat ze nu dreigen te verliezen. Kuijer en Mulder constateren dat van de kant van de gemeente niet tot nauwelijks is gecommuniceerd richting de papierophalers. Er zijn, ondanks toezeggingen, geen antwoorden vanuit de gemeente gekomen op schriftelijke reacties van de zeer bezorgde verenigingen.

Een formeel gladdigheidje

Nieuws

menu