Plus Koetsier in Ruinerwold is feestelijke geopend, inwoonster van Ruinen wint minuut gratis winkelen

Het lint wordt uiteindelijk met vereende krachten doormidden geknipt. Links Sietze Koetsier, daarnaast zijn vrouw Alet en rechts burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Na een soepele ombouw van oranje Coop naar groene Plus supermarkt, is de winkel van de familie Koetsier en medewerkers in Ruinerwold vanmorgen officieel geopend. Dat gebeurde door burgemeester Inge Nieuwenhuizen in aanwezigheid van een groot aantal klanten.
Lees meer over
De Wolden

Binnen stonden de medewerkers al handenwrijvend klaar om hun klanten van dienst te zijn. Buiten zorgde het promotieteam van Plus voor de ontvangst en de uitgifte van lootjes. Nog voor de opening kon daarom een klant blij worden gemaakt met één minuut gratis winkelen. Die eer viel Linda Wols uit Ruinen ten deel en ze mocht direct in actie komen. „Ik werk bij de christelijke basisschool de Arendsvleugel en moest even wat boodschappen doen, koekjes en zo”, reageert de verraste Wols. Haar ‘one minute of fame’ door de nieuwe Plus leverde een kar boodschappen op ter waarde van zo’n 150 euro.

Een warm applaus

De klanten konden de tocht van Linda Wols door de winkel buiten op een groot scherm volgen, eenmaal terug kreeg ze een warm applaus. Na de mooie woorden van burgemeester Inge Nieuwenhuizen nam deze samen met Alet Koetsier een schaar ter hand om een stevig lint door te knippen. De schaar bleek minder scherp dan verwacht, maar met wat hulp ging het lint toch doormidden en deden rookmachines hun werk.

Wat volgde was een stroom klanten die op de opening af waren gekomen. Uit nieuwsgierigheid, voor de mooie aanbiedingen en voor de slagroomtaartjes die voor de eerste tweehonderd klanten klaarlagen. Dat daar ook scholieren tussen zaten met één zak chips als boodschap, maakte voor de taarten niet uit.

Zelfscan-apparatuur

Nieuw bij de Plus in Ruinerwold is de zelfscan-apparatuur. Klanten die daar nog niet bekend mee waren, lieten zich geduldig voorlichten. Bij de Plus zijn niet alleen handscanners beschikbaar, maar kunnen klanten hun boodschappen ook zelf aan het einde van de rit scannen. Met de verkregen bon na betaling zwaait dan het deurtje naar de uitgang open.

Sietze, Alet en hun zoon Mathijs ontvingen dinsdagavond al een hoop genodigden tijdens een feestelijke receptie, maar sinds vanmorgen is de winkel pas echt geopend. Naast de bekende producten is het assortiment uitgebreid, onder meer met speciale Plus-producten en neemt het eigen familiemerk ‘Lekker van Koetsier’ een prominente plek in de winkel in. De eigen slagerij is ook na deze metamorfose gebleven. Het enige dat nog aan de Coop herinnert, is de oranje bestelbus. „Maar die wordt binnenkort vervangen door een groene, die hebben we bij René Burgwal besteld”, glundert Sietze Koetsier.