Raad De Wolden stelt Economisch Actieplan vast, maar kleinere partijen missen concrete doelen

Verschillende ondernemers aan de Westerweiden op bedrijfsterrein Hoge Akkers kampen met ruimtegebrek. Ze willen graag nieuwbouw, maar moesten nog geduld hebben.

Verschillende ondernemers aan de Westerweiden op bedrijfsterrein Hoge Akkers kampen met ruimtegebrek. Ze willen graag nieuwbouw, maar moesten nog geduld hebben. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het Economisch Actieplan van de gemeente De Wolden voor de jaren tot en met 2027 is donderdagavond door de gemeenteraad vastgesteld. Daar zaten in de ogen van vooral de kleinere partijen wel wat haken en ogen aan: ze misten vooral concrete doelen.
Lees meer over
De Wolden

Als eerste spreker gooide Eva Salomé van D66 direct maar de knuppel in het hoenderhok. „Welke acties zijn er en hoe gaan we die uitvoeren?” Corné den Hollander (ChristenUnie) zag veel ambities. „Maar het is niet concreet.” Ook Eline Kippers (GroenLinks) kwam daarmee, naast een lijst vragen over agrarische zaken. „Dit voelt niet als een actieplan met een duidelijke visie voor de toekomst.” Hillegonda Jansen (VVD) kwam vooral veel onderzoeken, visies en evaluaties tegen en noemde dienstverlening als een speerpunt.

Koekange niet nodig

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's