Roekpad in Echten compleet gerenoveerd, maar het was geen vanzelfsprekendheid

Het was zeker geen vanzelfsprekendheid dat het Roekpad in Echten weer in ere zou worden hersteld. De speeltoestellen in het westelijke deel van het Kraaienbosch naast Visio Huis te Echten werden enkele jaren geleden afgekeurd door een inspecteur omdat ze niet veilig zouden zijn. „Lukt het wel? Hebben we er nog zin in? Dat vroegen we ons echt af”, zegt Jeanette von der Heide.

De kinderen van Echten mochten uiteraard de opening van het Roekpad verrichten, dat deden ze al rennend.

De kinderen van Echten mochten uiteraard de opening van het Roekpad verrichten, dat deden ze al rennend. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het enthousiasme van de kinderen van Kindcentrum ’t Echtenest gaf de doorslag. „De schoolkinderen waren zo lief om ons als vrijwilligers een presentje te geven, daar hebben wij weer goede moed van gekregen”, zei Von der Heide bij de opening. „Als zij er zoveel zin in hebben, dan gaan wij toch door?” Tel daarbij op dat ook Visio nog steeds positief is over het Roekpad. Het is namelijk zeer geschikt voor de blinden- en slechtzienden die dagelijks bij Visio komen, de bordjes met braille maken het voor hen ook mogelijk er volop van te genieten.

Nieuws

menu