Ron Wissink uit Zuidwolde draagt zijn huisartsenpraktijk over aan Mel Jafri: 'Negen jaar lang twee banen: dat zijn tropenjaren'

Huisarts Ron Wissink draagt zijn praktijk over aan collega Mel Jafri. De 62-jarige Wissink krijgt zo wat meer lucht in zijn agenda, want naast de praktijk slokt het bestuurlijke werk voor de HZD, Huisartsenzorg Drenthe, veel tijd op. Wissink is voorzitter van de Raad van Bestuur van deze overkoepelende instelling. „Negen jaar lang twee banen: dat zijn tropenjaren.”

Ron Wissink (links) met zijn opvolger Mel Afri. 'Vroeger was ziek zijn onderdeel van het leven, nu hoort het er niet bij en moet iemand dat oplossen', weet Wissink.

Ron Wissink (links) met zijn opvolger Mel Afri. 'Vroeger was ziek zijn onderdeel van het leven, nu hoort het er niet bij en moet iemand dat oplossen', weet Wissink. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Wissink is 22 jaar huisarts in Zuidwolde, werd opgeleid door Geert Rubingh en Jan Nikkels. „In 2000 ben ik samen met Greet Anholts begonnen en zes jaar later zijn we allemaal onder één dak gekomen”, verwijst hij naar Medisch Centrum Thijinge. „Voor die tijd heb ik jarenlang als tropenarts in Tanzania gewerkt. Dat was echt een onvergetelijke ervaring. Daar ben je medisch gezien heel breed bezig, van kindergezondheidszorg tot chirurgie en interne geneeskunde; je doet echt alles. Het is te vergelijken met het vak van huisarts, toch moest ik na terugkeer in Nederland gewoon de opleiding tot huisarts volgen”, glimlacht Wissink. „Het contact met de patiënten is wel anders dan in de tropen. Ik heb hier het eerste jaar vooral veel geleerd qua consultvoering, maar na een jaar had ik dat allemaal wel door.”

Prettige patiënten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's