Ruinen hoopt op ijspret: de paardenbak van de Vrederuiters is in een handomdraai in een ijsbaan veranderd

Ruinen en schaatsen is de laatste jaren niet echt een goed huwelijk geweest. De ijsbaan aan de Neuzendijk is lek en niet te gebruiken, maar er ontluikt een mooie liefde tussen de VVVo Ruinen en de landelijke rijvereniging de Vrederuiters. De paardenbak aan de Kloosterstraat is onder water gezet en het is nu duimen dat er deze week nog geschaatst kan worden.

Jarno Slagter van VVVo Ruinen boort een gat in de ijsvloer, om te zien of er al voldoende dikte is. Brandweerman Jeroen Buiter kijkt belangstellend toe.

Jarno Slagter van VVVo Ruinen boort een gat in de ijsvloer, om te zien of er al voldoende dikte is. Brandweerman Jeroen Buiter kijkt belangstellend toe. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het is een bijzondere vriendschap die pas eind vorige maand opbloeide. „We hebben vorig jaar met plastic een noodoplossing proberen te creëren”, zegt voorzitter Sander Dekker van VVVo Ruinen. Doordat er gaten in de leemlaag zaten, zag het bestuur het water onder de ogen wegsijpelen. Dat moest toch anders kunnen, was de gedachte. „We wisten dat de vrederuiters een zogenaamde eb- en vloedbak hebben, waar je het water vast kunt houden. We hebben contact gezocht en het was zo geregeld. En dat was precies op tijd, want ineens kwam daar de vorst.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's