Schapen helpen wandelaars op weg in Ruinen

De schapen voerden de wandelende meute op deze eerste avond van de wandelvierdaagse aan in Ruinen, maar niet de complete 5 kilometer. Foto: Jans Schulting

Met 250 enthousiaste deelnemers, aangevoerd door een kudde schapen, is dinsdagavond de wandelvierdaagse van Ruinen van start gegaan. Het is de eerste vierdaagse in de regio en de stemming zat er direct na het startsein van burgemeester Inge Nieuwenhuizen goed in.
Lees meer over
De Wolden

Door corona mocht er twee jaar niet in groepen worden gewandeld, nu is de vijfde editie in Ruinen eindelijk van start gegaan. De route ging vanaf buitencentrum De Poort onder meer langs molen De Zaandplatte en langs de fraaie natuur daar. De schapen van de Ruiner kudde liepen alleen het eerste stuk mee en deden dat onder begeleiding van herder Michiel Poelenije.

Er wordt gewandeld tot en met vrijdag, voor de laatste avond worden nog veel meer wandelaars verwacht. „We rekenen op 350, omdat veel mensen alleen de laatste avond mee willen lopen. Dan maken we er ook een groot feest van, want de laatste 2,5 kilometer vanaf ’t Neie Punt rijdt er ook een DJ op een kar mee”, laat Marloes Opmeer weten.

Nieuws

menu