Sinterklaasintochten in Veeningen, Linde en Zuidwolde gaan door. Alteveer en Kerkenveld schrappen de intocht van de goedheiligman

In buurgemeente Hoogeveen kwam Sinterklaas zaterdag al aan. Foto: Andre Weima Fotografie

De Sinterklaasintochten in Veeningen, Linde en Zuidwolde gaan door, die in Alteveer en Kerkenveld niet. De goedheiligman komt op zaterdag 20 november aan in de drie dorpen in De Wolden.
Lees meer over
De Wolden

‘De intocht heeft vanwege de coronamaatregelen een iets andere invulling, maar bezoekers zijn welkom’, vertelt woordvoerder Henk Dekker van Ondernemersvereniging Zuidwolde.

‘Op de route en plekken waar Sinterklaas en zijn Pieten stoppen dient door volwassenen anderhalve meter afstand te worden gehouden. Kinderen kunnen dichterbij komen en gezellig meezingen en dansen met de liedjes die te horen zullen zijn. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde. Ook kunnen kinderen tekeningen aan Sinterklaas en de Pieten meegeven. Tenzij de landelijke of gemeentelijke richtlijnen voor 20 november nog veranderen, is er geen controle op een coronatoegangsbewijs’, aldus Dekker.

Updates worden geplaatst op de Facebookpagina Zuidwoldiger Sinterklaasintocht .

In Alteveer en Kerkenveld ziet de Sinterklaascommissie geen mogelijkheid om het feest aan te passen aan de nieuwe maatregelen. ‘Wij vinden het erg jammer, maar hopen dat wij volgend jaar weer een ouderwets feest kunnen geven’, aldus een woordvoerder op de Facebookpagina Sinterklaascommissie Alteveer/Kerkenveld.

Nieuws

Meest gelezen

menu