Tennisvereniging Runa in Ruinen krijgt twee padelbanen, de aanleg is begonnen

De aanleg van de twee padelbanen is begonnen, eerst moet de ondergrond geëgaliseerd worden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Bij tennisvereniging Runa in Ruinen is gestart met de aanleg van twee padelbanen. Alle vergunningen zijn rond en de verwachting is dat de werkzaamheden aan het begin van de zomer zijn afgerond.
Lees meer over
De Wolden

Runa is na TC Suthwalda de tweede vereniging in gemeente De Wolden die over padelbanen zal beschikken. In het najaar van 2021 is een padelcommissie opgericht om te kijken naar de mogelijkheden en het draagvlak binnen de vereniging. Uit de enquête, die afgenomen werd onder de leden, bleek dat dit enthousiasme al groot was en tijdens de algemene ledenvergadering van januari werd er unaniem gestemd voor de aanleg van twee padelbanen. Met de komst van de padelbanen is ook de naam van TC Runa veranderd naar Runa tennis en padel.

De aanleg is in feite al een eerste aanzet tot de veranderingen die in het hele sportieve gebied van De Baete gewenst zijn. Afgelopen week waren medewerkers van Luning Infra bezig met het egaliseren van het terrein, daarna zorgt de firma Ter Meer voor fundering en kan een gespecialiseerd bedrijf aan de slag om de daadwerkelijke banen te leggen.

Wanneer de padelbanen gereed zijn, vindt een feestelijke opening plaats en worden clinics gegeven om kennis te maken met padel.

Nieuws

Meest gelezen

menu