Veilig bijkletsen in de ‘Praotplaots’ bij woonzorgcomplexen

De Praotplaots wordt neergezet bij 't Beurtschip in Smilde. Foto: Yolanda Visser

Bewoners van zeven woonzorgcomplexen van Acium die op een veilige manier bezoek willen ontvangen, kunnen vanaf nu terecht in een ‘praotplaots’. Een hart onder de riem voor de ouderen en hun familie die elkaar al een hele tijd niet kunnen ontmoeten.
Lees meer over
De Wolden
Assen
Midden-Drenthe
Westerveld

Woningcorporatie Actium heeft de bezoekcabines maandag 11 mei geplaatst bij zeven woonzorgcomplexen voor ouderen in Drenthe. In deze ‘Praotplaots’ kunnen bewoners op een veilige manier bezoek ontvangen.

De ‘Praotplaotsen’ staan bij ’t Beurtschip in Smilde, de Ceresstate in Assen, de Jan Thijs Seinenhof in Diever, Dunninghe in De Wijk Jan, aan de Jan Wieringaweg in Ruinen, de Hofweg-Molenweg in Havelte en bij De Weyert in Dwingeloo. De plaatsing is in goed overleg met de zorginstellingen gedaan. Actium zorgt ervoor dat deze speciaal ontwikkelde cabines voor zorginstellingen vier weken blijven staan. De organisaties zorgen zelf voor de inrichting en de planning.

Samenwerking

Marcel van Halteren (interim bestuurder Actium): „We werken altijd nauw samen met deze zorgorganisaties. Tijdens de coronacrisis is er extra veel contact. We helpen waar we kunnen. Veel ouderen en hun familie hebben het moeilijk omdat zij elkaar niet mogen ontmoeten. Samen met de zorgorganisaties bieden wij hen graag de komende vier weken de mogelijkheid om toch bezoek te ontvangen. Een aantal gemeenten en zorgorganisaties heeft al aangegeven dat zij een verlenging van deze periode samen gaan betalen, dat is toch prachtig!” „De ‘Praotplaots’ gaat zeker veel gebruikt worden”, zegt Jan Blaauw (regiomanager Noorderboog). „Het is mooi om te zien hoe onze bewoners uitkijken naar persoonlijk contact met hun familie. Dat is iets dat zij erg missen.”

Oudere huurders

„In deze periode ontstaan meer spontane ideeën richting oudere huurders”, vertelt Marcel. „Onze medewerkers gingen op pad met een draaiorgel, stuurden kaartjes om persoonlijk contact op te nemen, kwamen met een foodtruck naar een woonzorgcomplex en brachten frisse voorjaarsplanten als aankleding van het terrein.”

Nieuws

Meest gelezen

menu