Wolderwijs gaat met sociale media de zomer in, veel belangstelling voor activiteiten

De belangstelling voor de zomerse activiteiten van openbaar onderwijsorganisatie Wolderwijs is bijzonder goed te noemen. De kinderen van de scholen en opvang van Wolderwijs, maar ook ieder ander kind dat mee wil doen, krijgen wekelijks een activiteit op het gebied van sociale media aangeboden.

Dansen tijdens een zomeractiviteit van Wolderwijs in Ruinerwold, om daar een TikTok-filmpje van te maken.

Dansen tijdens een zomeractiviteit van Wolderwijs in Ruinerwold, om daar een TikTok-filmpje van te maken. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het begon aan het begin van de zomervakantie echter met een aantal actieve onderdelen bij Outdoor Nijstad in Hoogeveen, bij de gelijknamige surfplas op de grens met de gemeente De Wolden. „Daar deden meer dan honderd kinderen aan mee, het was geweldig leuk”, kijkt Charel van der Felz tevreden terug. Zij is coördinator van het zomerprogramma en neemt, totdat ze zelf op vakantie gaat, bij alle activiteiten een kijkje.

Sportfunctionarissen

Het is het derde jaar dat Wolderwijs wat organiseert voor de jeugd in de zomer, vorig jaar en ook nu komt het voor veel ouders extra goed uit door al dat gedoe rond corona. Wolderwijs hoeft het niet alleen te doen. „Nieuw is dit jaar dat de sportfunctionarissen van de gemeente meehelpen. Dat maakt het voor ons makkelijker om iets te organiseren”, constateert Van der Felz. „Verder zijn pedagogisch medewerkers van Wolderwijs aanwezig en is samenwerking met Actief na Schooltijd. „En we hebben zelf een dansdocent ingehuurd.”

Die lenige dame werkt donderdagochtend aan speciale dansjes waarvan een TikTok-filmpje wordt gemaakt. Verderop op het kunstgrasveld van korfbalvereniging KIOS, dat naast De Dissel ligt, is Wilco Stevens met voetbaltrucs bezig, uiteraard wordt ook dit gefilmd. Het derde onderdeel is atletiek. „Het eerste uur waren er kinderen uit Ruinen en Ruinerwold, het tweede uur is voor de jeugd uit de Wijk en Zuidwolde. Onder wie ook de kinderen die in de zomer naar de buitenschoolse opvang gaan en naar Ruinerwold worden gebracht”, legt Van der Felz uit. „Wij willen meer met de kinderen doen dan alleen binnen achter de computer zitten. We willen bewegen! Ook op locatieniveau worden deze activiteiten doordeweeks georganiseerd”, vertelt de enthousiaste coördinator.

Een knalprogramma

Na TikTok komt volgende week Snapchat aan de beurt, waarna ook het maken van vlogs voorbijkomt. De eerste voorbereidingen voor het zomerprogramma werden al in januari getroffen. „Toen heb ik alle pedagogische medewerkers bijeen geroepen om te brainstormen over een thema. Vorig jaar hadden we al een knalprogramma met thema televisie, dus de lat lag wel hoog. Maar dit scoort ook goed. Er zijn zelfs ouders die ons programma afwachten en daarbij rekening houden met de planning van hun vakantie.”

Slot van de zomeractiviteiten is op dinsdag 17 augustus, wanneer de jongste kinderen (3-6 jaar) kunnen spelen bij De Drentse Koe. En dag later kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar logeren bij zwembad De Slenken in de Wijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu