Zelfgemaakte dominostenen geven startsein voor Cultuur Carrousel in gemeente De Wolden

Met het leggen van zelfgemaakte dominostenen hebben leerlingen van de Prins Johan Frisoschool in Koekange donderdagmorgen het startsein gegeven voor de ondertekening van het cultuureducatieprogramma Cultuur Carrousel. Een belangrijk moment voor de gemeente De Wolden, zo zeiden Gerrit Jan Rutgers van stichting CultuurKlik en cultuurwethouder Albert Haar bijna in koor.

Het startsein voor de Cultuur Carrousel werd donderdagmorgen in de Johan Frisoschool in Koekange gegeven in bijzijn van de verschillende samenwerkingspartners.

Het startsein voor de Cultuur Carrousel werd donderdagmorgen in de Johan Frisoschool in Koekange gegeven in bijzijn van de verschillende samenwerkingspartners. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

In het jaar dat De Wolden Drents culturele gemeente is, start in het nieuwe schooljaar een cultuurmenu voor alle veertien Wolder basisscholen. Het gaat dan in totaal om meer dan 1800 leerlingen. Met het menu krijgen de kinderen een aanbod van theatervoorstellingen, workshops en erfgoedactiviteiten aangeboden. Niet voor niets is de samenwerking gezocht met culturele partners als de bibliotheek en musea als De Wemme en de Karstenhoeve, maar ook de schaapskooi in Ruinen is in beeld.

Kleinere scholen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's