Zoekgroep Willeke Dost gaat met tent 'verdachte plek' bewaken: 'Totdat justitie het overneemt'

Jan Huzen (links) heeft met medestanders een tent opgezet. Foto: Wilbert Bijzitter

De Zoekgroep Willeke Dost heeft zaterdagmiddag een tent opgezet langs de Koekangerdwarsdijk op een pad naast het perceel van de pleegouders van de verdwenen Willeke Dost. Dit na een oproep van initiatiefnemer Jan Huzen op Facebook.

‘De stroom aan ongeruste berichten heeft ons als beheer doen besluiten om de locatie in Koekange te gaan bewaken. Dit vanaf het naast gelegen schouw-pad op 12 meter vanaf de verdachte plek’, schreef actievoerder Huzen volgens nieuwssite De.Wolden.Nieuws.nl in een besloten zoekgroep op Facebook. ‘Wij zorgen vanuit de zoekgroep voor een tent en voldoende eten. Wij vragen bij deze wie er een nacht of meerdere een dienst willen draaien. Zo mogelijk willen wij hier morgenavond mee starten’.

De inmiddels verwijderde oproep kreeg gehoor, al loopt het geen storm bij op de bewaakte plek. Huzen zegt het terrein te bewaken tot dat justitie het van hun overneemt.

Amerikaanse specialisten

De zaak van de sinds 1992 vermiste Dost kreeg donderdag een nieuwe wending met het nieuws dat twee forensisch specialisten uit Amerika aankondigden om te willen graven op een plek in de achtertuin van de pleegouders van het meisje. Het duo baseert zich op grondradarbeelden die ze hebben bestudeerd.


Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu