Samen met

Bijenlector Frens Pries komt naar Ruinen toe

Het belang van de bijen is groot. Archief DVHN / Niels de Vries

Dr. Frens Pries verzorgt vrijdagavond 22 april in zaal Kuik in Ruinen een presentatie over ‘Een goede relatie tussen honingbijen, wilde bijen en andere van onder andere nectar afhankelijke insecten’. Pries is bijenlector bij Hogeschool Van Hall Larenstein en Hogeschool In Holland.
Lees meer over
Wolder Courant

Het is een onderwerp dat hoog op de agenda staat bij natuurbeheerders als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de landschapsorganisaties. Hij verzorgt deze avond op uitnodiging van de Bijenhoudersvereniging Ruinen en Omstreken.

Frens Pries is moleculair bioloog met een sterke betrokkenheid met de bijenhouderij, hij is onder meer ambassadeur bij de Nationale Bijenstrategie, is ledenraadslid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, lid van de Raad van Toezicht van Beep en is onder meer bezig in een samenwerkingsproject met Arista Bee Research en Bejo zaden over varroaresistentie. Varroabesmetting is nog steeds de grootste oorzaak van bijensterfte. Daarnaast houdt hij zich bezig met aandachtsgebieden als kwaliteit van honing en met de impact van gewasbeschermingsmiddelen op bestuivende insecten.

Info: www.ruinerimkers.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

menu