Samen met

Buurt- en speelvereniging Het Groene Hart krijgt donatie voor realiseren mooie ontmoetingsplek. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet

Van links naar rechts: Alwin Kleine (BSV Het Groene Hart), Wiebe Feenstra (aanvrager en medewerker van TVM verzekeringen) en Jolanda Metselaar (secretaris TVM foundation). Foto: Anke Winters

Buurt- en speelvereniging Het Groene Hart in Zuidwolde heeft een gift van 5000 euro gekregen van TVM. De vereniging is er blij mee, want het geld komt goed van pas bij het realiseren van een ontmoetingsplek voor jong en oud.
Lees meer over
Wolder Courant

Het Groene Hart beheert en onderhoudt een groot, groen gebied, centraal gelegen in een woonwijk met zo’n vierhonderd gezinswoningen. Grote wens is om dit gebied te veranderen in een ontmoetingsplek voor jong en oud. Om dit mogelijk te maken heeft de TVM foundation een donatie toegezegd.

TVM-medewerker Wiebe Feenstra diende de aanvraag in. Samen met Jolanda Metselaar, secretaris van de TVM foundation reikte hij de cheque ter waarde van 5000 euro uit aan Alwin Kleine, secretaris van de vereniging Het Groene Hart.

Ontmoetingsplek

De vereniging wil bijvoorbeeld spel- en sportvoorzieningen plaatsen voor de jeugd, groenstroken aanleggen voor hondenbezitters en een park inrichten met fruit- en notenbomen waar oudere buurtbewoners elkaar treffen. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet met speeltoestellen voor kinderen.

‘We zijn erg trots op het eerste resultaat. Er spelen hier iedere dag al veel kinderen’, zegt Alwin Kleine. De feestelijke opening van Het Groene Hart staat nu gepland op vrijdag 1 juli.

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter.

Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe je een aanvraag indient, staat op www.tvmfoundation.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu