Samen met

Demonstratiemiddag in Zuidwolde voor een veilig huis

De brandweer komt een demonstratie geven. Foto: Univé

Op Het Kerkplein in Zuidwolde vindt op woensdagmiddag20 april een Demo in de Buurt plaats van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Drenthe. Daar kunnen belangstellenden er achter komen wat te doen bij vlam in de pan of hoe een huis veilig wordt gemaakt.
Lees meer over
Wolder Courant

De Demo is er vanaf 13.00 uur en dan is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, zijn vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties aanwezig die alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en wordt een speciale rookmelderactie gehouden.

Rookmelders redden levens

De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want tijdens de slaap is het reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord-Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Zuidwolde. Andere leden en bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt met korting rookmelders aanschaffen.

Voorkomen en beperken risico’s

De Demo wordt georganiseerd in samenwerking met de brandweer van Veiligheidsregio Drenthe. Met de actie wil Univé Noord-Nederland leden en niet-leden wijzen op het belang en de verplichting van rookmelders in huis. Univé zet zich namelijk actief in voor het voorkomen en beperken van risico’s. De komende tijd worden op tal van plekken in Noord-Nederland Demo’s georganiseerd .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

menu