Samen met

Intechneau MTB Streetrace Ruinen is tweede wedstrijd in competitie Noordoost-Nederland

Eerste MTB Streetrace Ruinen Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

WTC Ruinen houdt donderdag 16 juni voor de vierde keer de MTB Streetrace in Ruinen. Deze streetrace wordt mede mogelijk gemaakt door Intechneau en de gemeente De Wolden. Het betreft de tweede wedstrijd in de Streetrace-competitie Noordoost-Nederland.
Lees meer over
Wolder Courant

Bij een Streetrace wordt een relatief kort parcours van ongeveer anderhalve kilometer afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen, met daarin opgenomen een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is deze heel aantrekkelijk voor het publiek .

Het parcours voert over de gezellige Brink van Ruinen en omliggende straten en pleinen. Vanaf een van de terrassen die aan het parcours liggen kunnen de wedstrijden uitstekend worden gevolgd.

Ook een funklasse

De race in Ruinen is niet alleen bestemd voor de echte wedstrijdrijders, want er is ook een speciale wedstrijd voor fietsers die een keer de strijd willen aangaan met anderen in de zogeheten funklasse. Speciaal voor de beste Ruiner renner of renster is er eveneens een mooie prijs.

Het begint op 16 juni om 17.30 uur met de parcoursverkenning. Om 18.00 uur starten vier categorieën: de jeugd van 8 tot en met 10 jaar, 9 en 10 jaar, 11 en 12 jaar en 13 en 14 jaar.

Om 18.30 uur kunnen de ouderen het parcours verkennen, waarna om 19.00 uur de start plaatsvindt van de wedstrijd voor nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jaar) alsmede dames met en zonder licentie van 15 jaar en ouder. Om 20.15 uur is het de beurt aan de heren van 19 jaar en ouder, alsmede de heren (funklasse) zonder licentie van 19 jaar en ouder.

Inschrijven kan tot 14 juni via www.wtcruinen.nl .


De streetrace in Ruinen telt mee voor de MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland. Deze competitie bestaat uit 6 wedstrijden: 28 mei Staphorst, 16 juni Ruinen, 20 juni Nijeveen, 27 juni Ruinerwold, 3 juli Norg en 24 augustus de Wijk.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

menu