Samen met

Ria Westerhuis uit de Wijk heeft nieuwe dichtbundel en is te gast in de Literaire Hemel

Dichter Ria Westerhuis uit de Wijk. Foto: René Wiegmink

De Literaire Hemel sluit vrijdag 8 april haar 20ste seizoen af met drie schrijvers. Ria Westerhuis uit de Wijk is één van de drie. Haar nieuwste bundel Dwaalstroom werd onlangs gepresenteerd.
Lees meer over
Wolder Courant

Aan de vooravond van de Boekenweek, die een ode is aan de eerste liefde, interviewt Annette Timmer Jannetje Koelewijn over Late liefde . In dit boek vertelt Margaretha H. Schenkeveld hoe ze als meisje van twaalf verliefd werd op Arie Hoekstra, haar leraar Grieks en vijfendertig jaar later met hem trouwde. En over haar andere grote liefde: de literatuur.

Bundel Dwaalstroom

Ria Westerhuis wandelde de afgelopen jaren veel in het Reestdal en had daar ontmoetingen met mensen, dieren en met de elementen in de natuur. Het inspireerde haar tot nieuwe gedichten. Deze staan in Dwaalstroom. Inki de Jonge praat met Westerhuis over haar vijfde bundel waarin ook geschilderde portretten en QR-codes zijn opgenomen. Het eerste exemplaar van de nieuwe bundel Dwaalstroom van Ria Westerhuis werd op 26 maart uitgereikt aan Johan Veenstra, verhalenverteller uit de Stellingwerven. In deze bundel staan nieuwe gedichten in de streektaal van de Reest en in het Nederlands. „Bovendien staan er gedichten in die ik maakte bij werk van kunstenares Dineke Kraaijeveld uit Meppel. De cover is van Saskia Dingelstad uit Dalen. Tevens zijn er QR-codes opgenomen zodat je mij ook kunt zien voordragen in een aantal filmpjes.”

Jef Last overleed vijftig jaar geleden. Hij geldt als één van de meest geëngageerde en productieve schrijvers van het interbellum in Nederland. Zijn strijd tegen onrecht in de wereld, waar en hoe dan ook, is volgens biograaf Rudi Wester een rode draad in zijn leven. In Bestaat er een raarder leven dan het mijne schetst zij een beeld van deze Nederlands letterkundige vechtjas nummer één.

Het Weimar trio verzorgt in café De Amer de muziek. Aanvang 20.15 uur. Zie voor meer informatie www.literairehemel.nl Kaartverkoop: reservering@literairehemel.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

menu