Samen met

Zuidwoldiger Zangavond met El Jakim en Jorrit Woudt

Gospelkoor El Jakim zingt op de Zuidwoldiger Zangavond, een thuiswedstrijd. Aangeleverde foto

De Zuidwoldiger Zangavonden gaan weer van start. Na 2 jaren waarin dit niet mogelijk was vanwege corona, wordt op zondag 24 april voor het eerst weer een Zuidwoldiger Zangavond gehouden in de Hervormde Kerk van Zuidwolde.
Lees meer over
Wolder Courant

Aan deze avond wordt meegewerkt door het koor El Jakim onder leiding van Harold Kooij en door organist Jorrit Woudt. De leiding is in handen van Rolanda den Boon. Het thema is “Een toekomst vol van hoop!”.

El Jakim is een interkerkelijk Gospelkoor en heeft haar thuisbasis in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. De koorleden komen uit verschillende kerken uit Zuidwolde en omgeving met een gemeenschappelijke passie en doel: zingen! De naam El Jakim betekent „God richt op”. Sinds 2017 staat dit koor onder leiding van dirigent Harold Kooij. Het repertoire bestaat uit een afwisseling van Nederlandstalige en Engelstalige liederen.

Jorrit Woudt

Jorrit Woudt (1980) is organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Enschede. Hij studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie. Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Verder is hij actief als dirigent diverse koren. En al vele jaren bij onze zangavonden te beluisteren in Zuidwolde!

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu