22 vluchtelingenkinderen uit opvanglocatie in Emmen krijgen rekenen, lezen en leren hun eerste Nederlandse woordjes op obs de Smeltkroes in Aalden

De paarse groep van juf Maaike Siebum-Hebel en juf Annie Katerberg. Foto: obs de Smeltkroes

22 vluchtelingenkinderen krijgen de komende tijd onderwijs op obs de Smeltkroes in Aalden. De kinderen verblijven momenteel in het voormalige Fletcher hotel in Emmen, dat nu wordt gebruikt als opvanglocatie voor vluchtelingen. Donderdag was de eerste schooldag voor de nieuwe leerlingen.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

Rond kwart over acht ’s ochtends kwamen de kinderen in de bus aan. Omdat het niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele stap was, mochten ook zij de eerste ochtend mee de school in. Met alle vaders en moeders gingen de kinderen onder begeleiding van de directeur Egbert Schepers en de onderwijsassistent/tolk Jeandark Keizer-Kasada naar de hal.

Hier werd iedereen welkom geheten en werd er een korte uitleg gegeven over de komende periode. De ouders en kinderen kregen een filmpje te zien van hoe een dag op de Smeltkroes er uit ziet. Daarna kregen ze een kleine rondleiding door de school, waarna de kinderen naar de voor hun ingerichte lokalen mochten gaan. Daar maakten ze kennis met hun leerkrachten voor de komende periode.

Schooldag

De kinderen zijn ingedeeld in twee compleet nieuwe groepen: paars (groep 3, 4 en 5) en oranje (groep 6, 7 en 8). Voor deze kinderen wordt een continurooster gehanteerd: ze zullen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 14.00 uur naar school gaan. Tussen de middag eten ze samen met de leerkracht in de eigen groep. De lessen zullen bestaan uit rekenen, lezen en mondeling Nederlands.

Nieuws

Meest gelezen

menu