Commissie: 'Aanpassingen N34 moet niet ten koste gaan van omliggende landschap en natuur'

De provincie profileert de N34 al wat langer als 'Hunebed Highway'. Gedeputeerde Henk Brink (rechts) onthulde dit bord in aanwezigheid van CDA-staatssecretaris Mona Keizer en de inmiddels gepensioneerde directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum. Foto DvhN

Bij de aanpassingen aan de N34, ook wel de Hunebed Highway genoemd, moeten de effecten op de omliggende natuur onderzocht worden. Dat adviseert de Commissie voor de millieueffectrapportage aan de provincie Drenthe.

De provincie wil knelpunten op de N34 rond verkeersveiligheid, doorstroming en het openbaar vervoer oplossen. Hierbij wil de provincie de N34 tussen Emmen en De Punt en het knooppunt Gieten aanpassen. Voordat dat besluit genomen wordt, moeten de milieueffecten onderzocht.

De Hunebed Highway ligt in de Hondsrug, een waardevol gebied voor natuur en landschap, aldus de Commissie. Zij stellen dat de effecten op de natuur direct meegenomen moeten worden in de aanpassingen aan de weg. Hiermee wordt voorkomen dat er achteraf nog meer aanpassingen aan de N34 nodig zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu