Oranjefan Andy Schummer uit Emmen: ,Al vliegt Oranje eruit, vlaggetjes blijven hangen'

Andy Schummer is weer helemaal in de ban van Oranje. Foto: Martin Zaagman

Andy Schummer uit Emmen is een enorme fan van het Nederlands elftal. Hij heeft meerdere wedstrijden van Oranje bezocht en tijdens EURO 2020 zal hij weer aan de buis gekluisterd zitten om niets van zijn voetbalhelden te missen.

Als de formatie van bondscoach Frank de Boer de kwartfinale haalt tijdens dit toernooi, dan is dat volgens Schummer al een hele prestatie, al hoopt hij natuurlijk stiekem wel op een plaats in de finale.

Nadat de oranjevlaggetjes, sjaals en spandoeken jaren op zolder hadden gelegen, was het vorige week zover dat de Emmenaar zijn woning aan de Dr. K.D. Schönfeldstraat weer kon omtoveren tot ‘Holland House’. ,,Tijdens het laatste grote toernooi waar het Nederlands elftal aan meedeed, het WK in Brazilië zeven jaar geleden, was de hele straat versierd met oranje vlaggetjes. Dat was een prachtig mooi gezicht. Nu is alleen mijn huis in de straat oranje gekleurd.” De versiering blijft hangen tot het einde van het toernooi, ook al ligt het Nederlands elftal er eerder uit. Oranje begon zondagavond in elk geval goed aan het EK door met 3-2 van Oekraïne te winnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu