Anonieme Alcoholisten Emmen ongerust omdat wekelijkse bijeenkomsten zijn opgeschort: ‘Juist in crisistijd kunnen alcoholproblemen de pan uit rijzen’

Foto: Pixabay.

De werkgroep Emmen van de Anonieme Alcoholisten (AA) maakt zich zorgen over mensen die gebaat zouden zijn bij de wekelijkse bijeenkomsten van de AA. Door de coronacrisis gaan die de komende tijd niet door. ,,Ook nu kun je met je hulpvraag terecht bij de AA.”
Lees meer over
Emmen

Oudgedienden redden zich wel, zo zegt een lid van de AA. ,,Zij hebben in de loop van de tijd heel wat bagage meegekregen van de werkgroep en houden onderling contact. Maar we maken ons zorgen om mensen voor wie het heel goed zou zijn om contact op te nemen met de AA. Het sterkste wapen van de werkgroep zijn de wekelijkse bijeenkomsten en die zijn er sinds een paar weken niet in verband met de crisis.”

De pan uit

Maar ook nu kunnen mensen gewoon bij de AA terecht, zegt de anonieme spreker. ,,Juist in een crisistijd als deze grijpen de problemen op sociaal gebied om zich heen. Een van die problemen is alcoholisme. Verveling, irritaties, onvrede over de onvrijheid, toenemende depressiviteit, het zijn allemaal factoren die er makkelijk toe kunnen leiden dat alcoholproblemen de pan uit gaan rijzen.”

Contact

Wie hulp nodig heeft kan altijd contact opnemen met de werkgroep: telefonisch (0644443012) en per mail (werkgroep@aa-emmen.nl). ,,Ook zonder wekelijkse bijeenkomsten is de AA prima in staat om mensen bij te staan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu