Samen met

Auto Palace in Emmen gaat verder onder de naam Stern

De medewerkers van Stern in Emmen. Foto: Stern

Auto Palace gaat verder onder de naam Stern. In Emmen is het autobedrijf gevestigd aan de Nijbracht. De vestiging is dealer van vier automerken, namelijk Peugeot, Fiat, Mitsubishi en Hyundai. ,,Behalve een andere naam, verandert er voor de klant nauwelijks iets”, vertelt vestigingsmanager Peter Verbogt.
Lees meer over
Emmer Courant

Stern Groep, dat 74 filialen in geheel Nederland heeft en ruim 1.550 medewerkers telt, heeft begin deze maand de vier Noordelijke vestigingen van Auto Palace overgenomen. Naast Emmen betreffen dat de vestigingen in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk. De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers. Verbogt: ,,De vertrouwde gezichten bij bijvoorbeeld de receptie blijven bij ons werkzaam. Het aanspreekpunt voor de klant blijft dus hetzelfde.”

Dat het Emmer autobedrijf onderdeel is van een grote onderneming heeft volgens Verbogt veel voordelen. ,,Omdat we onderdelen centraal inkopen, kunnen die voor de klant goedkoper zijn. Landelijk kunnen we uit een grote voorraad putten.”

Stern beschikt over een eigen schadebedrijf. Ook verzorgt de onderneming in eigen huis inbouw van bedrijfswagens ,,Zo kunnen we bijvoorbeeld een kast inbouwen of een laadvloer installeren in het voertuig.”

Overigens is Stern kortgeleden overgenomen door de Hedin Group. Hiermee betreedt dit Zweedse autoconcern de Nederlandse markt. Het bedrijf is naast thuisland Zweden actief in Noorwegen, België en Zwitserland.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu