Automobilisten kunnen Emmen straks nog beter bereiken: bouw ongelijkvloerse kruising bij Emmerschans in volle gang

De bouw van de ongelijkvloerse kruising is in volle gang. Foto: Martin Zaagman

Automobilisten ondervinden op dit moment hinder van bouwwerkzaamheden op de Rondweg in Emmen. Bij Emmerschans wordt op dit moment druk gewerkt aan de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in oktober afgerond, waardoor het verkeer Emmen nog beter kan bereiken.
Lees meer over
Emmen

Goede en veilige bereikbaarheid van Zuidoost-Drenthe is van economisch en maatschappelijk belang, vinden provincie Drenthe en de gemeente Emmen. Om dit te behouden is aanpassing van de weg Klazienaveen-Emmen (N862) en de Rondweg (N391) nodig.

Voor een veilige en vlotte doorstroming op de weg tussen Emmen en Veendam (N391-N366) worden de rotondes vervangen door ongelijkvloerse aansluitingen. Als Emmerschans gereed is, volgt de ongelijkvloerse aansluiting bij Pottendijk. De bouw hiervan start in de zomer van dit jaar. Als beide projecten zijn afgerond, geldt voor de hele weg, buiten de bebouwde kom, een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Op de Rondweg blijft de maximumsnelheid 70 kilometer per uur.

Aannemer KWS Infra uit Leek is in november begonnen met de werkzaamheden. Tijdelijke maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk door kan rijden op de Rondweg.

Nieuws

menu