Bang om voor je geaardheid uit te komen op de sportvereniging? In Emmen is dat straks geen issue meer. Gemeente en sportclubs zetten zich in voor acceptatie van LHBTI

De gemeente en de sportsclubs zijn donderdag gestart met de Alliantie Gelijkspelen. Foto: Boudewijn Benting

Sporters hoeven in Emmen niet meer te schromen om voor hun geaardheid uit te komen. De gemeente en de sportsclubs zijn donderdag gestart met de Alliantie Gelijkspelen.
Lees meer over
Emmen

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) niet open durft durft te zijn op de sportvereniging over hun seksuele of genderidentiteit. Ook geven veel teamsporters aan dat zij regelmatig getuige zijn van vervelende opmerkingen over LHBTI-personen en zelfs van fysieke agressie.

Workshops

Meer aandacht vragen voor de LHBTI-community wordt gedaan door het geven van workshops, het begeleiden van studenten bij sportopleidingen en overleg met de gemeente, de provincie en trainers en coaches in de sportwereld.

Deelnemers aan de alliantie zijn FC Emmen, E&O Handbal, Emmen ’95 Volleybal, Mixed Hockeyclub Emmen en voetbalvereniging Bargeres. Ook is een aantal partners aangesloten bij het initiatief: COC Drenthe Groningen, Drenthe College, Buurtsportcoaches gemeente Emmen, CocoLoco en Stichting FC Emmen Naoberschap.

Emmen is ook al enige tijd Regenbooggemeente. De Alliantie Gelijkspelen is een landelijk samenwerkingsverband.

Nieuws

menu