Basisschoolleerlingen uit Emmen ruiken aan vak van scheidsrechter tijdens cursus. 'Sommige kinderen hebben leiderschap in zich, anderen trekken zich juist terug'

Monique Bruins (buurtsportscoach gebied Emmen Oost), Edgar Voortman (docent HZOD) en Lisanne Coelingh (Schoolmaatschappelijk Werk) Foto: Theo Hein

Leren leidinggeven en omgaan met regels tijdens voetbalwedstrijden. Dat staat woensdag 30 juni centraal tijdens een bijeenkomst in in sporthal Angelslo voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van de basisscholen uit Emmen-Oost.

De cursus is een initiatief van de Buurtsportcoaches in Emmen, Schoolmaatschappelijk Werk en de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Tijdens een interactief programma zal het thema leiderschap en omgaan met regels spelenderwijs bij de kinderen onder de aandacht worden gebracht.

Edgar Voortman, docent van de HZOD: ,,Kinderen krijgen de kans om te ontdekken hoe om te gaan met regels en leiding te geven.”

Handig voor later

Volgens buurtcoach Monique Bruins hebben kinderen in de toekomst profijt van de bijeenkomst. ,,Sommige kinderen hebben het van nature al in zich om een leider te zijn, maar er zijn ook kinderen die juist bescheiden zijn. Ze trekken zich terug als ze zelf de leiding moeten nemen.”

Opgeven kan via de website van Actief in Emmen .

Maximaal dertig kinderen kunnen meedoen. ,,Zo krijgen alle deelnemers voldoende aandacht”, zegt Lisanne Coelingh van Schoolmaatschappelijk werk.

Na het theoretisch gedeelte gaan de kinderen in de sporthal beurtelings voetballen en wedstrijden fluiten. Het programma start om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu