Berend en Ge Brinks zijn al 65 jaar gelukkig getrouwd: 'Dit was hem, wist ik direct en gelukkig dacht hij er net zo over'

Berend Brinks en Ge Brinks-Gortmaker zijn nog steeds erg gelukkig met elkaar. Eigen foto

Een huwelijksjubileum vieren met een etentje. Veel echtparen moesten het de afgelopen tijd zonder stellen. Voor de familie Brinks uit Nieuw-Dordrecht is het morgen daarom dubbel feest. Ge Brinks-Gortmaker en Berend Brinks vieren hun 65e trouwdag met een gezellig diner in eigen dorp.
Lees meer over
Emmen

Dankzij de versoepelingen konden ook beide zoons en aanhang, de vier kleinkinderen en partners, plus de veertien achterkleinkinderen aanschuiven.

Aan tafel kan volop worden teruggeblikt op bijvoorbeeld de eerste kennismaking van Ge en Berend. De vonk sloeg volgens haar over tijdens een flaneeravond in de Emmerdennen. In het weekend de manier om een partner aan de haak te slaan. ,,Ik weet niet eens meer precies waarom ik op hem viel”, kijkt de 86-jarige vrouw des huizes terug. ,,Volgens mij sloeg de vonk gewoon over toen ik hem zag. Dit was hem, wist ik direct en gelukkig dacht hij er net zo over”, lacht ze.

Drieploegendienst

Na de trouwerij op het Emmer gemeentehuis streek het koppel neer in Oranjedorp om na een paar jaar definitief hun draai te vinden in Nieuw-Dordrecht. De 89-jarige Berend werkte tot zijn pensioen bij de ENKA, terwijl zij het huishouden en de kinderen voor haar rekening nam. ,,Werken was voor mij geen optie. Hij werkte namelijk in een drieploegendienst.”

DVC ’59

Hun werkzame leven ligt allang achter ze. Ge houdt van wandelen, puzzelen en handwerken. Berend mag graag tv-kijken en volgt als thuisfan alle wedstrijden van Ajax. Zijn grote voetbaltrots zetelt trouwens niet in de Arena, maar aan de Veldweg in eigen dorp waar DVC ’59 haar wedstrijden speelt.

Nieuws

menu