Bijzondere tentoonstelling te zien in museum Nieuw-Dordrecht. Kunstvoorwerpen verschijnen alleen op de schermen van smartphone of tablet

Foto: Shutterstock

Normaal gesproken is het de bedoeling om in een museum langs de tentoongestelde stukken te lopen. De smartphone kan daarbij in de broekzak blijven. Maar vanaf zaterdag is een bijzondere tentoonstelling te zien bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Bij de rondreizende tentoonstelling Beeldenbos/Bilderwald is het meenemen van een smartphone of tablet zelfs noodzakelijk.
Lees meer over
Emmen

Het is namelijk niet een traditionele tentoonstelling waarbij bezoekers tastbare voorwerpen kunnen bekijken. In plaats daarvan worden de kunstwerken pas zichtbaar door gebruik te maken van augmented reality. De kunst is daarom alleen te bekijken met behulp van een smartphone of tablet.

De bezoekers zien met het blote oog slechts kale sokkels in bijvoorbeeld de vorm van een boomstam. Maar wie vervolgens op zijn beeldscherm kijkt, ziet virtuele sculpturen tot leven komen. De werken van kunstenaars Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann zijn gebaseerd op de thema’s Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten.

De Beeldenbos/Bilderwald tentoonstelling is een week lang te zien in Nieuw-Dordrecht. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met Digital ArtFactory en vormt de afsluiting van het project Grenzkultur. Een project rond het immaterieel erfgoed in de regio’s Emsland, Grafschaft Bentheim en de provincie Drenthe.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu