Boeken afhalen kan nu ook bij bibliotheek Klazienaveen

Boeken. Foto: Pixabay

Klazienaveners die boeken via de website van hun bibliotheek bestellen kunnen vanaf deze week bij hun plaatselijke bibliotheek worden afgehaald.

Dat kan op afspraak, waarbij het personeel van de bieb een tijdstip bepaalt, zodat er niet teveel mensen gelijktijdig in de bibliotheek aanwezig zijn. Boeken ophalen kan op maandag en donderdag van 13.00 tot 15.30 uur, op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

,,Het is alleen mogelijk om materialen uit de eigen bibliotheek te reserveren,” zegt Gerrie van der Veen, ,,omdat er momenteel geen vervoer is tussen de verschillende bibliotheken in Drenthe.

Schoonmaakbeurt

Ingeleverde boeken krijgen eerst een schoonmaakbeurt. ,,Inleveren kan alleen via de ‘boekenbus’ bij de ingang. Vervolgens laten we die boeken 72 uur op de band staan, waarna ze worden schoongemaakt. Daarmee is het risico op aanwezigheid van corona weggenomen.”

De bibliotheek in Emmen begon begin april al met de ophaalservice.

Bibliotheek Nieuw-Amsterdam

Leden van de bibliotheek in Nieuw-Amsterdam kunnen reserveringen die voorafgaand aan de sluiting van de bibliotheken zijn gedaan ophalen in de bibliotheek van Klazienaveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu